Seyahatte İşinize Yarayacak 18 Uygulama

Mobil uygulamalar artık hayatımızın vazgeçilmez bir parçası. Telefonlarımızı arama yapmak ya da mesaj göndermekten çok; bu uygulamaların nimetlerinden yararlanmak için elimize alıyoruz. Söz konusu valiz hazırlayıp yollara düşmekse de, bu kez seyahat uygulamaları en yakın yol arkadaşımız olabilir. Mobil uygulamalar; ucuz uçak bileti bulmaktan dil desteği sağlamaya kadar sayısız konuda yardımımıza koşuyor.

1. Skyscanner

skyscanner app ile ilgili görsel sonucu

Seyahat fikrinin ilk adımıyla işe başlayalım. Aklınızda bir tatil rotası var ama oraya gitmenin en hesaplı yolunu nasıl bulabilirsiniz? Tatil bütçenizi yollarda bırakmak istemezsiniz, öyle değil mi? Uçak fiyatlarının bu kadar değişken olduğu bir piyasada, en iyisi Skyscanner ile fiyat karşılaştırması yapmak. Binden fazla hava yolu şirketini karşılaştıran Skyscanner, özellikle yurt dışı seyahatlerinin vazgeçilmez bir parçası.

2. Booking

booking.com app ile ilgili görsel sonucu

Seyahatlerde ulaşımdan sonra ikinci en büyük gider kalemini konaklama alıyor. Mesafeye göre elbette bu sıralama değişebilir. Booking, önceden kredi kartı tanımlayarak hızla işlem yapabildiğiniz başarılı bir uygulama. İndirimli otellerin öne çıkması ayrı bir avantaj. İndirim dönemlerinde, liste fiyatının yüzde on kadar altında fiyat almanız asla sürpriz değil. Uygulamaya 2017 yılında getirilen kısıtlama nedeniyle; Türkiye’deki kullanıcılar Booking üzerinden yalnızca yurt dışı rezervasyonlarını yapabiliyor.

3. Airbnb

Ä°lgili resim

Seyahat alışkanlıklarının yıllar içinde değişmesiyle; otel odası rezervasyonlarının artık son derece güçlü bir rakibi var. 34 binden fazla kentte, 600 binden fazla konaklama seçeneği Airbnb ile parmağınızın ucunda. Kullanıcılar kendi evlerini ya da evlerinin bir odasını kiraya vererek ciddi anlamda gelir elde edebiliyor. Özellikle genç yaştaki gezginler, bu yolu otel rezervasyonuna göre daha sık tercih ediyor.

4. Hostel World

hostel world app ile ilgili görsel sonucu

Ne ev kiralarım ne de otelde kalırım diyorsanız; sizleri ikisinin ortasında bir fiyat ve konfor karması sunan hosteller bekliyor demektir. Dünya genelindeki hostellerin kalite ve fiyat dengesinden emin olmak konusunda bu uygulamadan yardım alabilirsiniz. Uygulama Türkçe olarak, Android ve IOS kullanıcılarının erişimine açık. Yorumları okumayı ihmal etmeyin.

5. Tripadvisor

tripadvisor app ile ilgili görsel sonucu

Tripadvisor uygulaması, gezgin yorumlarını okurken kendinizden geçebileceğiniz bir bilgi deryası. Sadece konaklama seçenekleri için kullanmanız şart değil; yeme içme mekanları ya da turist noktaları hakkında da en detaylı bilgileri ve en gerçekçi puanlamaları Tripadvisor’da bulabilirsiniz. Tatil rotanızı belirlerken; Tripadvisor’daki en beğenilen ve en çok ziyaret edilen yerleri önceden işaretleyebilirsiniz.

6. Google Translate

Ä°lgili resim

Yabancısı olduğunuz topraklara hoş geldiniz! Dil konusu hiç problem değil, çünkü artık cebinizde yüzden fazla dili tercüme eden Google Translate uygulaması var. Türkçe konuşarak uygulama ile rahatça anlaşabiliyorsunuz! Uygulamanın sesli çeviri dışında; bir metni fotoğrafından çevirme gibi iddialı özellikleri de var.

7. Google Maps

Ä°lgili resim

Sevgili dostumuz Google, yer yön bulma konusunda da sizi yaban ellerde bir başınıza bırakmıyor. Google Maps uygulaması; hem navigasyon ve yol tarifi özellikleriyle hem de şehrin en göze çarpan kafe ve restoranlarını avucunun içi gibi bilmesiyle takdire şayan. Yurt dışında internet bulma problemi yaşıyorsanız; uygulamanın kısıtlı bir miktar çevrimdışı kullanıma da izin verdiğini belirtelim. Bunun için “haritayı çevrimdışı kaydet” seçeneğini rahatlıkla kullanabilirsiniz.

8. CityMaps2Go

citymaps2go app ile ilgili görsel sonucu

Google Maps’in bir alternatifi de; beş haritaya kadar ücretsiz kaydetme opsiyonu ile çevrimdışı kullanılabilen CityMaps2Go olabilir. Rota oluşturma ya da mesafe hesaplama gibi aklınıza takılan konularda rahatlıkla bu mobil uygulamadan da yardım alabilirsiniz.

9. ICurrency Pad

Ekran Resmi 2019-03-05 22.01.52

Türk Lirası karşısında döviz cinslerinin geldiği durumu saniye saniye takip etmek için; ICurrency başarılı bir uygulama. Fiyatların bankalar ile birebir aynı olması mümkün değil ancak özellikle yurt dışındaysanız; hesabınızı bilmenin en iyi yolu uygulamadan yardım almak. Aksi halde bütçenizi fazlasıyla aşıp; bunu da ancak dönüş yolunda ve hatta döndükten sonra anlayabilirsiniz!

10. Accuweather

Accuweather app ile ilgili görsel sonucu

İster yaz tatiline ister kış tatiline çıkıyor olsun; bir gezgin için hava koşulları her zaman çok önemli. Kayak takımlarını yüklenip yola düştünüz ama dağda havalar nasıl? Ya da tam tersi, kızgın kumlardan serin sulara atlamayı hayal ettiğiniz plajda sizi neler bekliyor? Tüm bu soruların cevabını Accuweather uygulamasının günlük, haftalık  ve hatta aylık tahminlerinde bulabilirsiniz.

11. Uber

uber app ile ilgili görsel sonucu

Dünyanın neresine giderseniz gidin; taksi kullanımı kafa kurcalayan bir soru işareti. İnsan kendi ülkesinde hatta kendi şehrinde bile taksi için yapacağı ödemeden emin olamazken; özellikle yurt dışında bununla ilgili daha fazla endişe taşıyor. Bu noktada Uber; hem rotanızı hem de ödeyeceğiniz ücreti önceden bilginize sunarak puan kazanıyor. Uber filosu da Türkiye’de olduğu gibi dünyanın birçok yerinde, son derece konforlu ve büyük hacimli araçlardan oluşuyor. Uberi arkadaş grubunuzla seyahat ederken de tercih edebilirsiniz.

12. Rome2Rio

rome2rio app ile ilgili görsel sonucu

Uber tavsiyesini verdikten sonra, gerçek bir gezginin asla böyle kolay yola başvurmayacağını da hatırlatalım. Bir şehri keşfetmenin yolu oradaki toplu taşıma sistemini keşfetmekten geçiyor. Tren, otobüs ya da vapur gibi araçları nereden nereye kadar kullanmalısınız, nerede aktarma yapmalısınız, peki yolculuğunuz toplamda ne kadar sürer? Rome2Rio, yerel bir rehber gibi tüm bu soruları cevaplıyor.

13. Happy Cow

happy cow app ile ilgili görsel sonucu

Bu uygulama; etobur bir dünyada vejetaryen ya da vegan kalmaya çalışanlar için. Bu beslenme tiplerinde her mekanda yemek yemek mümkün olmuyor; hal böyleyken de özellikle yurt dışında işler iyice zorlaşabilir. Happy Cow uygulaması ne yazık ki ücretli; ancak uygulamayı telefonunuza indirerek ilgi alanınıza uygun kafe ve restoranlara kısa zamanda ulaşabilirsiniz.

14. Piri

piri app ile ilgili görsel sonucu

En orijinal seyahat uygulamaları listesine Piri rahatlıkla ilk sıradan girer. Profesyonel rehberlerin sesi eşliğinde, yabancısı olduğunuz bir şehrin sokaklarında yürümek kesinlikle benzersiz bir deneyim. Türkiye için turlar Saffet Emre Tonguç ve Türkolog Ali Canip Olgunlu tarafından seslendiriliyor.

15. Spotify

spotify app ile ilgili görsel sonucu

Sevdiğiniz müzikler olmadan bir seyahat ne anlam ifade eder ki? Trende, uçakta ya da otobüste geçireceğiniz uzun zamanlar için çevrimdışı kullanabileceğiniz müzik listelerini Spotify uygulaması ile hazırlayabilirsiniz. Seyahata çıkmadan önce iyice havaya girmek için; gideceğiniz ülkenin en çok dinlenen klasiklerini dinlemeye hemen başlamanız da mümkün.

16. Vscocam

vscocam app ile ilgili görsel sonucu

Günümüzde seyahatler hem eğlenmek ve dinlenmek; hem de sosyal medyayı yeterince fotoğraf ve videoyla besleyebilmek için yapılıyor. Estetiğe ve görselliğe önem verenlerin favori filtre uygulaması ise Vscocam. Uygulamanın ücretsiz paketleri mevcut; ancak yıllık abonelik üyeliği karşısında elde ettiğiniz özellikler de kesinlikle maliyetine değiyor.

17. Splitwise

splitwise app ile ilgili görsel sonucu

Daha önce toplu bir arkadaş grubuyla yola çıkıp hesap kitap işlerinin içinde kaybolduysanız; bu kez bir de Splitwise’ı deneyimlemelisiniz. Ücretsiz uygulama sizin yerinize yaptığınız tüm ödemeleri not alıyor, kimin kime kaç lira borçlu olduğunu da açıkça gözler önüne seriyor.

18. LoungeBuddy

loungebuddy app ile ilgili görsel sonucu

Yalnızca IOS kullanıcılarına hitap eden LoungeBuddy uygulaması; seyahati hobiden çok yaşam biçimi haline getiren iş insanları için. Burada tüm havalimanlarıyla ilgili; başta lounge alanları olmak üzere detaylı bilgiler var. Hangi alanları kullanma yetkiniz olduğunu görebilir ya da hızlı bir erişim iznine sahip olabilirsiniz. Uzun aktarma süreleri gerektiren uçuşlarda, LoungeBuddy kesinlikle hayat kurtaran bir uygulama.

Yazar: Özge Canan Aydın
Ajans Kriter Ekibi

Seyahatte İşinize Yarayacak 18 Uygulama” için bir yanıt

Add yours

Yorum bırakın

WordPress.com ile Oluşturulan Web Sitesi.

Yukarı ↑

WordPress.com ile böyle bir site tasarlayın
Başlayın